Starta om din Touch&Tell-terminal

Följ denna guide för att starta om din Touch&Tell-terminal. Ifall du stöter på svårigheter och vill ha hjälp kan du ringa oss på 031–386 0090


 

Hur man startar om en Touch&Tell-terminal beror på vilken typ av terminal man har och hur den är konfigurerad. Först och främst måste vi lista ut detta. 

Steg 1: Har du en Android-surfplatta eller en iPad (se bilderna nedan)? Ifall du har en iPad, fortsätt till Steg 2. Ifall du har en Android-surfplatta, scrolla ner till guiden för “Android i Single App Mode”

Android-surfplatta

Android-surfplatta

iPad

Steg 2: Nu vet vi att du har en iPad, men behöver lista ut hur den är konfigurerad. Tryck på iPad'ens hemknapp (den på framsidan av iPad'en). Dyker det upp en text i mycket små bokstäver längst upp på skärmen där det står “Guidad åtkomst aktiverad. Trippelklicka på hemknappen tre gånger för att avsluta.” när du trycker på knappen? Ifall texten dyker upp, scrolla ner till guiden för “iPad med Guidad Åtkomst”. Ifall ingenting alls händer när du trycker på hemknappen, scrolla ner till guiden för “iPad i Single App Mode”


Android i “Single App Mode”

Steg 1: Lås upp caset med nyckeln du fick när terminalen levererades:

 

Steg 2: Ta ut den yttre (vita) ramen, samt den inre (svarta) ramen:

 

Steg 3: Tryck in surfplattans power-knapp (se bild nedan) och håll inne i ett par sekunder tills en meny dyker upp på skärmen. Tryck på “Omstart” längst ner. 

 

Steg 4: Vänta tills surfplattan har startat om och automatiskt öppnat Touch&Tell-appen. Det kan ta en minut eller två. 

Steg 5: Sätt fast den inre och den yttre ramen igen.

Steg 6: Lås caset genom att trycka in knappen vid nyckelhålet: 

 

Nu är du klar! Terminalen har startats om och är låst. 


iPad i “Single App Mode”

Har du ett ställ från Maclocks eller ett ställ från Vertec? Se bilderna nedan för att lista ut vilken typ av ställ du har: 

Maclocks

Maclocks

Vertec

Vertec

Om du har ett ställ från Maclocks:

Steg 1: Håll inne hemknappen och av-och-på-knappen på iPaden samtidigt i ca 10 sekunder, tills skärmen blir svart med endast Apple-loggan i mitten. Hemknappen sitter på framsidan av iPad'en. Av-och-på-knappen sitter högt upp på vänster kortsida av iPaden, in bakom skylten. Den sitter precis i hörnet och kan vara lite svår att komma åt, men det går. 

Steg 2: Vänta tills iPad'en startat om och automatiskt öppnat Touch&Tell-appen. 

Nu är du klar! Terminalen har startats om och är låst. 

Om du har ett ställ från Vertec:

Steg 1: Lås upp caset med nyckeln du fick när terminalen levererades:

 

Steg 2: Ta ut den yttre (vita) ramen, samt den inre (svarta) ramen:

 

Steg 3: Håll inne hemknappen och av-och-på-knappen på iPaden samtidigt i ca 10 sekunder, tills skärmen blir svart med endast Apple-loggan i mitten. Hemknappen sitter på framsidan av iPad'en. Av-och-på-knappen sitter högt upp på vänster kortsida av iPaden. 

Steg 4: Vänta tills iPad'en startat om och automatiskt öppnat Touch&Tell-appen. 

Steg 5: Sätt fast den inre och den yttre ramen igen.

Steg 6: Lås caset genom att trycka in knappen vid nyckelhålet: 

 

Nu är du klar! Terminalen har startats om och är låst. 


iPad med “Guidad Åtkomst”

Stäng av Touch&Tell appen

Steg 1: Klicka tre gånger i snabb takt på hemknappen (samma tempo som att dubbelklicka på datormusen) och ange koden “1001”.

Steg 2: Tryck på “Avbryt” längst upp till vänster för att stänga av “Guidad Åtkomst”.

Steg 3: Klicka på hemknappen en gång till för att nå hemskärmen.

Starta om iPaden

Steg 4: Håll in av-och-på knappen i cirka fem sekunder tills iPaden frågar om du vill stänga av den. Hur man kommer åt av-och-på knappen beror på vilket ställ man har. Om man har ett ställ från Maclocks kommer man åt knappen högt upp på vänster kortsida av iPaden, in bakom skylten. Om man har ett ställ från Vertec behöver man låsa upp stället med nyckeln man fick då terminalen levererades, och sedan trycka på knappen högt upp på vänster kortsida av iPaden. Se bilderna nedan för att lista ut vilket ställ du har: 

Maclocks

Maclocks

Vertec

Vertec

Steg 5: Dra slidern på skärmen i sidled för att bekräfta att du vill stänga av iPaden.

Steg 6: När iPaden är helt avstängd är det bara att starta den igen genom att hålla in av-och-på knappen i några sekunder.

Starta Touch&Tell appen och lås iPaden i “Guidad Åtkomst”

Steg 7: Starta upp Touch&Tell-appen, som representeras av en grön gubbe längst ner på skärmen. Frågorna laddas då ner och appen startas. Detta kan ta upp till någon minut. Om frågorna inte laddas vänligen kontakta Touch&Tell på 031–386 00 90.

Steg 8: Klicka tre gånger i snabb takt på hemknappen för att låsa iPaden i ”Guidad Åtkomst”. Detta för att man inte ska kunna stänga ner Touch&Tell och använda terminalen till annat än vad den är avsedd för.

Steg 9: Klicka på “Starta” längst upp i högra hörnet enligt bilden nedan.

Starta_om_en_Touch_Tell_terminal__page_3_of_3_.png

Steg 10: Skriv in koden “1001” två gånger.

Nu är du klar! Guidad Åtkomst är aktiverat och obehöriga kan inte stänga av appen.